Het concept van Eigen Huys: Klantvriendelijk

Lekker meedoen in de samenleving. Vanuit je eigen huis! Dat wil toch iedereen?
Wonen, werken, hobbyen, uitgaan, sociale contacten, genieten van het leven, net als iedereen.
Eigen Huys biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om zelfstandig te wonen. In jouw eigen huis en in je eigen buurt. Zoals jij het graag wilt. Samen met familie, vrienden en andere bewoners. Met deskundige begeleiding in de buurt als dat nodig is. Eigen Huys houdt in dat je zelf zoveel mogelijk je eigen leven bepaalt. Je regelt zoveel mogelijk zelf met familie, vrienden en de andere Eigen Huys-bewoners. Samen worden afspraken gemaakt over praktische zaken als vervoer naar werk of activiteiten, helpen met schoonmaken van het huis, onderhoud van de tuin, begeleiding bij vrije tijd en hobby’s of koken en boodschappen doen.De vijf pijlers

 • Kwetsbare burgers de mogelijkheid bieden om te wonen in hun eigen buurt, in hun eigen huis.
 • Het versterken van de zelfredzaamheid van deze mensen en het activeren van hun sociale netwerken.
 • Het bieden van een geclusterde zetting met in totaal twaalf cliënten.
 • Het bevorderen om zoveel mogelijk zelf te doen met familie, vrienden en andere bewoners.
 • Het inschakelen van bedrijven, organisaties, welzijnsinstellingen en sportverenigingen in de buurt.

 • Voor wie

  Eigen Huys is voor mensen die net als jij graag zelfstandig willen wonen en zoveel mogelijk op eigen kracht willen meedoen in de maatschappij. Maar dat niet op eigen kracht kunnen en daar soms deskundige hulp bij nodig hebben. Zoals mensen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme (ASS), psychische hulpvragen (GGZ) of ouderdomsbeperking en dementie. Zij en ook jij kunnen nu met behulp van Eigen Huys zelfstandig gaan wonen en volop meedoen in de maatschappij!
  Indien nodig kan professionele zorg betaald worden uit de WMO.


  Lekker meedoen

  De participatiecoach van Eigen Huys helpt je graag met praktische zaken en kent de wijk op zijn duimpje.
  Je doet zoveel mogelijk mee in jouw eigen stad, dorp of wijk. Net als iedereen werken, leren, winkelen, uitgaan, hobbyen en sporten. Als het nodig is kan een begeleider daarbij helpen.


  Kosten

  Je huurt of koopt zelf een huis of appartement in jouw stad of dorp. In een geclusterde setting met circa twaalf andere bewoners. In een leuke buurt, in een veilige omgeving. Eigen Huys helpt je bij het zoeken en het regelen. Je maakt praktische afspraken met andere bewoners om elkaar te helpen als dat nodig is en samen dingen te doen. Je kunt altijd terugvallen op familie, vrienden en andere bewoners in de buurt. Als je hulp nodig hebt, dan is die dichtbij via de participatiecoach en/of deskundige begeleiders.
  Dit kan betaald kunnen worden uit de WMO.


  In de wijk en in de buurt

  In de wijk en in de buurt Eigen Huys werkt samen met bedrijven, organisaties en verenigingen in de wijk.
  Zodat je dichtbij en in je eigen omgeving kan werken, leren, shoppen, uitgaan en sociale contacten kunt opbouwen en onderhouden. Als je deskundige begeleiding nodig hebt op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, leren of vrije tijd, dan heeft Eigen Huis hiervoor deskundige begeleiders in dienst.
  Wij maken daarover afspraken op maat en leggen dat vast in jouw eigen participatieplan.