Dit zijn mijn voordelen

Lekker meedoen in de samenleving. Vanuit je eigen huis! Dat wil toch iedereen?
Wonen, werken, hobbyen, uitgaan, sociale contacten, genieten van het leven, net als iedereen. Eigen Huys biedt jou, met een beperking, de mogelijkheid om zelfstandig te wonen. In jouw eigen huis en in je eigen buurt. Zoals jij het graag wilt. Samen met je familie, vrienden en andere bewoners. Met deskundige begeleiding in de buurt als dat nodig is.
Zelf huren of kopen

Je huurt of koopt zelf een huis of appartement in een leuke stad of dorp. Hier ga je wonen met zo'n twaalf andere bewoners. In een leuke buurt, in een veilige omgeving. Eigen Huys helpt je bij het zoeken en het regelen. Je maakt praktische afspraken met de andere bewoners om elkaar te helpen als dat nodig is en samen dingen te doen.
Je kunt altijd terugvallen op familie en vrienden. Als je hulp nodig hebt, dan is die dichtbij via de huiscoördinator en/of deskundige begeleiders.


Je krijgt begeleiding

De coördinator van Eigen Huys helpt je graag met praktische zaken en kent de wijk op zijn duimpje. Je doet zoveel mogelijk mee aan activiteiten in jouw eigen stad, dorp of wijk. Net als iedereen werken, leren, winkelen, uitgaan, hobbyen en sporten. Als het nodig is, kan een van onze begeleiders jou daarbij helpen. Lekker meedoen, vanuit je
Eigen Huys. Wat wil je nog meer?


Wat houdt het nou eigenlijk in?

Eigen Huys houdt in dat je zelf zoveel mogelijk je eigen leven bepaalt. Je regelt zoveel mogelijk zelf met familie, vrienden en de andere Eigen Huys-bewoners. Samen worden afspraken gemaakt over praktische zaken als vervoer naar werk of activiteiten, helpen met schoonmaken van het huis, onderhoud van de tuin, begeleiding bij vrije tijd en hobby’s of koken en boodschappen doen.

Eigen Huys werkt samen met bedrijven, organisaties en verenigingen in de wijk. Zodat je dichtbij en in je eigen omgeving kan werken, leren, shoppen, uitgaan en sociale contacten kunt opbouwen en onderhouden.

Als je deskundige begeleiding nodig hebt op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, leren of vrije tijd, dan heeft Eigen Huis hiervoor deskundige begeleiders in dienst. Wij maken daarover afspraken op maat en leggen dat vast in jouw eigen participatieplan.

Je betaalt zelf de huur of hypotheek van jouw woning. De begeleiding van Eigen Huys wordt in de regel betaald door de gemeente vanuit het Wmo-, participatie- of PGB-budget. Je kunt wel te maken krijgen met een eigen bijdrage. Hoe dit dan moet? Wij helpen je hier graag mee.

Jouw voordelen in het kort

Jouw voordelen bij Eigen Huys nog eens kort op een rijtje:

  • Zelfstandig wonen in een eigen huis
  • Zoveel mogelijk de ruimte om zelf dingen te regelen of te bepalen
  • Meedoen aan diverse activiteiten in de buurt of in de wijk waar je woont
  • Wonen en leven in je eigen huis met behulp van familie en vrienden
  • Gezellig wonen in een groep, met andere bewoners die bij jou passen
  • Online contact mogelijk via Quli (digitaal platform)
  • Met een eigen huiscoördinator die de wijk en de buurt kent
  • Met ondersteuning door deskundige begeleiders en hulp van anderen, die dichtbij je wonen voor als het nodig is